Od září 2019 tvořím pro rodinné centrum Sedmikráska v Hradci Králové kurzy vaření na různá témata (většinou podle sezóny).
Maminky a nejen ony se sem chodí inspirovat na ozvláštnění jejich domácího jídelníčku.
Jsem moc ráda, že se kurzy pokaždé nesou v tak pohodové a milé atmosféře. Někdy máme docela napylno, abychom za 2 hodiny stihly uvařit polévku, hlavní jídlo a dezert, ale vždycky se nám zadaří. Nejvíc mě těší, že vidím milé reakce a snahu recepty vyzkoušet doma a ozvláštnit tak své vaření.
Teď nám Covid vaření trošku zkomplikoval, ale recepty tvořím dál, bohužel teď jen na Facebook KRC Sedmikráska.
Malé ohlédnutí za proběhlými kurzy
Zdravé svačinky nejen do školy (září 2019)
Pro první zářijový kurz jsem zvolila aktuální téma – zdravé svačinky. Připravili jsme si svačinky do skleničky, domácí energetické tyčinky a dva druhy pomazánek.
Všichni jsme si užili pohodové dopoledne a zdravě si zamlsali. A někteří vzali na milost i zeleninu :).
Podzim na talíři (říjen 2019)
Další příjemný kurz je za námi… tentokrát byl plný podzimních receptů.
Usměvavé účastnice si vyzkoušely povzbuzující mrkvovou polévku, dýňové karbanátky a hruškový dezert.
Recept na hruškový dezert najdete i ZDE.
Pohanka (listopad 2019)
Pohanka je neprávem trošku opomíjená, ikdyž patří k tradičním českým potravinám. My jsme se zaměřili hlavně na zpříjemnění její chuti, protože to je právě to, co většinou experimenty se zařazením pohanky zmaří. A vyzkoušely jsme rovnou tři varianty – krupici, pohanku celou loupanou a pohankovou mouku. A jaké bylo pohankové menu? Zeleninová polévka s pohankovými nočky, pohankový kuba a lívance s tvarohem.
Zdravé vánoční recepty (prosinec 2019)
Tímto kurzem jsme zahájily vánoční atmosféru. Byl provoněný vánočním punčem a plný zdravějších verzí vánočního cukroví…konečně pravá vánoční pohoda.
Zima na talíři (únor 2020)
Na tento kurz se přišlo 5 kuchařek inspirovat zimními recepty hlavně z luštěnin. Recepty je moc zaujaly a budu moc ráda, když je zařadí do jídelníčku. Naše menu zahájila fazolová polévka, pokračovaly jsme cizrnou na paprice a sladkou tečkou nakonec byl císařský trhanec.
Recept na cizrnu na paprice najdete i ZDE.
Nebojte se jáhel (září 2020)
Po delší odmlce jsme se v září vrhly na další téma na přání a to JÁHLY. Začátek tvořila zeleninové polévka z jáhelnou zavářkou, následovalo řepové jáhloto a poslední byl jáhlový dezert.
Dýňování (říjen 2020)
Tentokrát jsem zvolila sezónní téma – DÝNĚ.
Barevné podzimní menu jsme začaly s řepovo-dýňovou polévkou, pokračovaly jsme s dýňovým gulášem s cizrnou a na závěr všechny nadchla sladká tečka dýňový pudink.
Mám pocit, že tyhle recepty se v kuchyních účastnic vžijí.
O recept na dýňový guláš s cizrnou se s Vámi podělím i ZDE.