Tenhle chlebík je parádní, když nemáte zrovna po ruce pečivo nebo se nechcete pořád „cpát“ moukou, je to jasná volba.
Je bezlepkový a plný semínek.
Co nakoupit?
- 150 g mandle – bez slupky
- 150 g dýňová semínka
- 50 g sezamová semínka
- 100 g lněná semínka – celá, nedrcená
- 100 g slunečnicová semínka
- 40 g mandlové mouky nebo rýžové mouky
- 2 lžičky chia semínek
- ½ cibule – nakrájená na tenounké látky, překrojené napůl
- 1 mrkev – nahrubo nastrouhaná
- 1 ½ lžíce petržele – čerstvé nebo sušené
- 5 vajec od šťastných slepiček
- 1 ½ lžičky soli
- 3 lžíce kokosového oleje – rozuštěný
Jak na to?
- V misce smícháme všechny suché ingredience – mandle, semínka – dýňová, sezamová, lněná, slunečnicová a mandlovou mouku.
- K nim do misky pak přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, drobné plátky cibule, vejce, petržel, sůl, chia semínka a 3 lžíce rozpuštěného kokosového oleje.
- Směs pořádně promícháme, aby se ořechy a semínka spojili.
- Necháme odpočinout cca 1 hodinu.
- Směs přesuneme do formy vložené pečícím papírem.
- Těsto pořádně upěchujeme do formy, aby nevznikly bublinky.
- Chléb pečeme při 180°C cca 60 min. (podle potřeby můžeme povrch chleba ke konci pečení přikrýt alobalem, aby se nespálil).
A už si můžeme namazat…