Extrasemínkový chlebík

Semínkový chléb

Tenhle chlebík je parádní, když nemáte zrovna po ruce pečivo nebo se nechcete pořád „cpát“ moukou, je to jasná volba.
Je bezlepkový a plný semínek.

1

Co nakoupit?

  • 150 g mandle – bez slupky
  • 150 g dýňová semínka
  • 50 g sezamová semínka
  • 100 g lněná semínka – celá, nedrcená
  • 100 g slunečnicová semínka
  • 40 g mandlové mouky nebo rýžové mouky
  • 2 lžičky chia semínek
  • ½ cibule –  nakrájená na tenounké látky, překrojené napůl
  • 1 mrkev – nahrubo nastrouhaná
  • 1 ½ lžíce petržele – čerstvé nebo sušené
  • 5 vajec od šťastných slepiček
  • 1 ½ lžičky soli
  • 3 lžíce kokosového oleje – rozuštěný

Jak na to?

  1. V misce smícháme všechny suché ingredience – mandle, semínka – dýňová, sezamová, lněná, slunečnicová a mandlovou mouku.
  2. K nim do misky pak přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, drobné plátky cibule, vejce,  petržel, sůl, chia semínka a 3 lžíce rozpuštěného kokosového oleje.
  3. Směs pořádně promícháme, aby se ořechy a semínka spojili.
  4. Necháme odpočinout cca 1 hodinu.
  5. Směs přesuneme do formy vložené pečícím papírem.
  6. Těsto pořádně upěchujeme do formy, aby nevznikly bublinky.
  7. Chléb pečeme při 180°C cca 60 min. (podle potřeby můžeme povrch chleba ke konci pečení přikrýt alobalem, aby se nespálil).
A už si můžeme namazat…

26648606_831011940404825_595353894_n

 

Martina Vrbická

Martina Vrbická

Martina je zdravá kuchtička, lektorka VAŘME JINAK, milovnice dobrého zdravého jídla a nemilovnice doplňků stravy.
Člověk, který něco ví o kvalitě a bezpečnosti potravin a z toho vychází.
Jejím mottem je: "Změna životního stylu nemusí být dřina a odříkání. Berme změny s radostí."

Více o Martině najdete sekci O MNĚ.
Martina Vrbická

Napsat komentář