Pórkový quiche s uzeným tofu

Quiche s pórkem a uzeným tofu

Další snadný rychlý recept je tu.
Musím uznat, že na jógovém semináři jsme si při něm mlaskaly  😉 . 

Co si připravit?

těsto – koláčová forma o průměru 28 cm:
  • 300 g hladké špaldové mouky – já použila tentokrát světlou špaldovou z Lidlu, klidně můžete zvolit i celozrnnou
  • 1 vejce
  • 100 ml olivového oleje
  • 30 ml vlažné vody
  • sůl
náplň:
  • 300 g uzeného tofu (2 balíčky)
  • 1 velký pórek (použijeme bílou i zelenou část)
  • 3 vejce
  • 2 lžíce sójové nebo jiné smetany na zjemnění (nemusí být)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř

Vrhneme se na to

  1. V míse smícháme suroviny na těsto. Pomocí rukou z něj vypracujeme tužší nelepivý bochánek.
  2. Necháme ho alespoň hodinu odležet v lednici.
  3. Mezitím si připravíme náplň – celý pórek nakrájíme na kolečka.
  4. Necháme ho orestovat na olivovém oleji cca 5 minut – až zeskolovatí.
  5. V mixéru mezitím rozmixujeme spolu uzené tofu, smetanu a vejce.
  6. Teď se vrátíme k těstu – těsto vyndáme z ledničky, vyválíme ho na pomoučené pracovní desce na placku.
  7. Formu vymažeme máslem.
  8. Těsto do ní přesuneme. Vytvarujeme ho tak, aby bylo ve všech záhybech a sahalo až po okraj. Dno těsta propícháme na několika místech vidličkou.
  9. Orestovaný pórek navrstvíme na těsto. Mírně ho osolíme. Vše zaljjeme rozmixovanou směsí a případně dochutíme solí a pepřem.
  10. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 35-40 minut – bude na povrchu zlatý, ale nemusí být uvnitř úplně tuhý.

27720971_846626732176679_1268716290_n.1

Martina Vrbická

Martina Vrbická

Martina je zdravá kuchtička, lektorka VAŘME JINAK, milovnice dobrého zdravého jídla a nemilovnice doplňků stravy.
Člověk, který něco ví o kvalitě a bezpečnosti potravin a z toho vychází.
Jejím mottem je: "Změna životního stylu nemusí být dřina a odříkání. Berme změny s radostí."

Více o Martině najdete sekci O MNĚ.
Martina Vrbická

Napsat komentář