Červená čočka ala kari

Kari z červené čočky

Máme tu pro Vás jeden luštěninový recept s vůní dálek. Mňam  😛 .
Ideální večeře hotová za chviličku, navíc ho uvaříte v jednom hrnci. 

Co nakoupit?

  • 2 PL řepkového oleje
  • 1 cibule – nakrájená nadrobno
  • 3 ČL červené papriky nebo koření garam masala
  • 1 sáček červené kari pasty (já ji kupuji v Albertu)
  • 2 stroužky česneku – prolisované
  • 800 ml zeleninového vývaru nebo vody
  • 2 ČL najemno nastrouhaného zázvoru
  • 1/2 chilli papričky – nakrájené nadrobno – nemusí být
  • 400 g červené čočky
  • 2 rajčata – nakrájená na kousky
  • 1 hrst slunečnicových semínek
  • 2 PL chia semínek
  • 4 PL čerstvého koriandru – nemusí být
  • příloha: ideálně rýže

Jak na to? 

  1. V hrnci rozehřejeme olej a opečeme na něm dozlatova cibuli.
  2. Přidáme koření, kari pastu, česnek a ještě tak 1 minutu opékáme, aby se vše rozvonělo.
  3. Přilijeme vývar nebo vodu.
  4. Přidáme zázvor, chilli papričku, čočku, slunečnicová semínka a rajčata.
  5. Přivedeme k varu. Pak stáhneme oheň a vaříme ještě asi 15 minut do změknutí čočky.
  6. Osolíme, vmícháme chia semínka a koriandr.
  7. Podávejte s rýží, která výborně srazí pálivost.

26696516_831012673738085_1453017941_n

Martina Vrbická

Martina Vrbická

Martina je zdravá kuchtička, lektorka VAŘME JINAK, milovnice dobrého zdravého jídla a nemilovnice doplňků stravy.
Člověk, který něco ví o kvalitě a bezpečnosti potravin a z toho vychází.
Jejím mottem je: "Změna životního stylu nemusí být dřina a odříkání. Berme změny s radostí."

Více o Martině najdete sekci O MNĚ.
Martina Vrbická

One thought on “Červená čočka ala kari

Napsat komentář