Další snadný rychlý recept je tu.
Musím uznat, že na jógovém semináři jsme si při něm mlaskaly 😉 .
Co si připravit?
těsto – koláčová forma o průměru 28 cm:
- 300 g hladké špaldové mouky – já použila tentokrát světlou špaldovou z Lidlu, klidně můžete zvolit i celozrnnou
- 1 vejce
- 100 ml olivového oleje
- 30 ml vlažné vody
- sůl
náplň:
- 300 g uzeného tofu (2 balíčky)
- 1 velký pórek (použijeme bílou i zelenou část)
- 3 vejce
- 2 lžíce sójové nebo jiné smetany na zjemnění (nemusí být)
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
Vrhneme se na to
- V míse smícháme suroviny na těsto. Pomocí rukou z něj vypracujeme tužší nelepivý bochánek.
- Necháme ho alespoň hodinu odležet v lednici.
- Mezitím si připravíme náplň – celý pórek nakrájíme na kolečka.
- Necháme ho orestovat na olivovém oleji cca 5 minut – až zeskolovatí.
- V mixéru mezitím rozmixujeme spolu uzené tofu, smetanu a vejce.
- Teď se vrátíme k těstu – těsto vyndáme z ledničky, vyválíme ho na pomoučené pracovní desce na placku.
- Formu vymažeme máslem.
- Těsto do ní přesuneme. Vytvarujeme ho tak, aby bylo ve všech záhybech a sahalo až po okraj. Dno těsta propícháme na několika místech vidličkou.
- Orestovaný pórek navrstvíme na těsto. Mírně ho osolíme. Vše zaljjeme rozmixovanou směsí a případně dochutíme solí a pepřem.
- Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 35-40 minut – bude na povrchu zlatý, ale nemusí být uvnitř úplně tuhý.
Dobry den, zaujala mne kombinace oblibeneho uzeneho tofu a porku v tomto receptu. Nicmene to testo je tak tuhe (chladilo se poctive hodinu v lednici), ze jsem ho musela do formy namackat rukama a vypada to priserne. Priste urcite jine.
Hezký den, tak to mě mrzí, že těsto neuspělo.