Zimní salát s červenou řepou a cizrnou

Salát s červenou řepou a cizrnou

Ani v zimě bychom neměli zapomínat na saláty a kombinace kozího sýra a červené řepy v medové marinádě je prostě božská… olizuju se ještě teď.
Navíc díky cizrně dobře zasytí, a tak je ideální třeba jako zdravá večeře.

Co si připravit (pro 1 mlsouna)?

Marináda
  • 3 PL olivového oleje
  • 2 PL medu nebo agávového sirupu
  • 1 PL jablečného octa nebo balsamica
Co dál…
  • 1 předvařená červená řepa (prodávají v supermarketech u zeleniny zavařené v sáčku)
  • 1 hrst čerstvého špenátu (listy) nebo polníčku
  • 1 hrst cizrny (v suchém stavu nebo už uvařená v konzervě) – pokud chcete cizrnu vařit (věřte, že na tom není nic složitého a ani to moc dlouho netrvá, je nutné ji ale den předem namočit do vody)
  • Kozí sýr – měkký, tvarohový

Jak na to?

  1. Připravíme si marinádu – smícháme všechny suroviny na marinádu v misce a pořádně je spolu promícháme. Můžeme dochutit solí.
  2. Řepu nakrájíme na tenké plátky.
  3. Naložíme ji do marinády – 30 minut nebo déle.
  4. Dáme vařit cizrnu – slejeme vodu, ve které se máčela. Vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou.
  5. Vaříme ji cca 20 minut do mírného změknutí (aby držela svůj tvar).
  6. Opereme si salát a necháme ho pořádně okapat.
  7. Do misky dáme dospod špenátové nebo polníčkové listy, přidáme marinovanou řepu i s marinádou. Posypeme cizrnou a rozdrobeným kozím sýrem.
A už se můžeme oblizovat až za ušima  😉 .

27939597_847998562039496_65110724_n

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.