Ježci

Super cukroví pro malé pomocníky… z ježečků budou nadšení.

Co si připravit?

• 250 g špaldové hladké mouky
• 1/4 lžičky prášku do pečiva
• 1/4 lžičky jedlé sody
• špetka soli
• 60 g cukr
• 100 g máslo
• 25 g rostlinného sirupu nebo medu
• 1 vejce
• 40 g vlašských ořechů
• 60 g čokolády

Jak na to?

  1. V misce smícháme mouku, prášek do pečiva, sodu a špetku soli.
  2. V druhé misce utřeme cukr, máslo, sirup nebo med a vejce.
  3. Obě směsi spojíme na hladké těsto.
  4. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme na hodinu vychladit do lednice.
  5. Poté vytvarujeme tělíčko ježka ve tvaru slzy (já nejprve ukoulela kuličku a z ní protáhla čumáček a celé to zploštila).
  6. Skládáme na plech s pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 15 minut dozlatova.
  7. Po upečení je necháme úplně vychladnout.
  8. V sekáčku rozmixujeme vlašské ořechy a nasypeme je do hlubší misky.
  9. Rozpustíme čokoládu (pro větší tekutost můžete přidat máslo nebo jiný tuk).
  10. Ježky postupně namáčíme kulatou částí z 1/2 do čokolády a pak hned obalíme v oříšcích.
  11. Pomocí špejle namočené do čokolády nakreslíme na hlavičky dvě očka a čumáček.

    A máme hotovo…

Video: