Další zdravější verze dezertu.
Není příliš sladký, ale určitě doooost čokoládový.
Co si připravit?
- 2 hrnky = 250 g špaldové celozrnné mouky (můžete nahradit pšeničnou celozrnnou)
- 1 hrnek = 200 g třtinového cukru
- 1/2 hrnku = 100 g čokolády – nasekat na kousky
- 1/2 hrnku = 60 g karobu nebo hořkého kakaa
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 2 vejce od šťastných slepiček
- 1 hrnek = 240 ml jogurtu
- 1/2 hrnku = 120 ml mléka
- 1/2 hrnku = 120 ml rostlinného oleje
Jak na to?
- Troubu předehřejeme na 200°C / horkovzdušnou na 180°C.
- Formu na muffiny vymažeme nebo vyložíme papírovými košíčky.
- V jedné míse smícháme mouku, karob nebo kakao, sůl a sodu.
- V druhé misce smícháme cukr, vejce, jogurt, mléko a olej. Pečlivě promícháme, aby se rozpustil cukr.
- Přidáme suchou směs, krátce promícháme a nakonec přidáme 3/4 nasekané čokolády.
- Těsto rozdělíme do formiček, vršek každé posypeme zbylou čokoládou.
- Dáme péct na 20 minut nebo dokud špejle po zapíchnutí nevyjde ven z těsta čistá.