Extra čokoládové muffiny

Další zdravější verze dezertu.
Není příliš sladký, ale určitě doooost čokoládový. 

Co si připravit?

  • 2 hrnky = 250 g špaldové celozrnné mouky (můžete nahradit pšeničnou celozrnnou)
  • 1 hrnek = 200 g třtinového cukru
  • 1/2 hrnku = 100 g čokolády – nasekat na kousky
  • 1/2 hrnku = 60 g karobu nebo hořkého kakaa
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 vejce od šťastných slepiček
  • 1 hrnek = 240 ml jogurtu
  • 1/2 hrnku = 120 ml mléka
  • 1/2 hrnku = 120 ml rostlinného oleje

Jak na to?

  1. Troubu předehřejeme na 200°C / horkovzdušnou na 180°C.
  2. Formu na muffiny vymažeme nebo vyložíme papírovými košíčky.
  3. V jedné míse smícháme mouku, karob nebo kakao, sůl a sodu.
  4. V druhé misce smícháme cukr, vejce, jogurt, mléko a olej. Pečlivě promícháme, aby se rozpustil cukr.
  5. Přidáme suchou směs, krátce promícháme a nakonec přidáme 3/4 nasekané čokolády.
  6. Těsto rozdělíme do formiček, vršek každé posypeme zbylou čokoládou.
  7. Dáme péct na 20 minut nebo dokud špejle po zapíchnutí nevyjde ven z těsta čistá.

Martina Vrbická

Martina Vrbická

Martina je zdravá kuchtička, lektorka VAŘME JINAK, milovnice dobrého zdravého jídla a nemilovnice doplňků stravy.
Člověk, který něco ví o kvalitě a bezpečnosti potravin a z toho vychází.
Jejím mottem je: "Změna životního stylu nemusí být dřina a odříkání. Berme změny s radostí."

Více o Martině najdete sekci O MNĚ.
Martina Vrbická