Další recept, který měl velký úspěch i u masožravců a nevelkých fanoušků luštěnin. Navíc cizrna moc příjemně jídlo doplní o křupavý prvek a ta rozmixovaná vše zahustí, takže je recept bezlepkový i veganský a ani si toho nevšimnete.
Navíc tak zužitkujete dýni dalším zajímavým způsobem.
Co si připravit (4 porce)?
- 2 šálky uvařené cizrny (schovejte si i vodu z vaření)
- 2 mrkve (může být i více)
- kousek bílé části pórku
- kousek dýně Hokaido – já použila půlku menší dýně (můžete použít i třeba máslovou dýni)
- 1 cibule
- 1 lžíce řepkového oleje
- 1 – 2 lžičky sladké papriky
- 0,5 lžičky kari pasty nebo kari koření
- 0,5 lžičky mletého římského kmínu
- 2 stroužky česneku
Jak na to?
- Nakrájíme cibuli na kostky, mrkev a pórek na půlkolečka a dýni na větší kostky(Hokaido klidně i se slupkou), česnek na plátky.
- Na oleji orestujeme cibuli a česnek, posolíme a pod pokličkou necháme zezlátnout.
- K cibuli přidáme koření(paprika, kmín, kari) a chvilku orestujeme.
- Přidáme zeleninu a zalijeme vývarem z cizrny, vývarem nebo vodou.
- Dusíme pod pokličkou do změknutí zeleniny (10 – 15 minut).
- Mezitím v mixéru rozmixujeme polovinu cizrny i s troškou nálevu nebo s jinou tekutinou na hustou krémovou pastu.
- Do hrnce k zelenině přidáme rozmixovanou i nerozmixovanou cizrnu. Vše se tím zahustí.
- Necháme prohřát a máme hotovo.
Podáváme s rýží nebo pečivem.