Přirozeně bezlepkový dort s krémem a čerstvým ovocem.
BOŽSKÉ, co víc dodat… Komu ho uděláte na narozeniny Vy?
Dort je hotový jedna dvě a garantuju, že se na oslavě moc neohřeje 🙂 .
Co nakoupit?
Kakaový korpus:
- 10 ks vajec
- 5 PL třtinového cukru
- 10 PL kakaa
Krém:
- domácí jahodový nebo jakýkoliv jiný ovocný džem
- 250 g mascarpone
- 250 g tvarohu v kostce
- 250g smetany ke šlehání
Na dozdobení:
- 250 g tvarohu ve vaničce
- sladidlo – cukr, sirup nebo cokoli jiného
- čerstvé ovoce
- jedlé květy
Jak na to?
- Nejprve oddělíme do velké mísy bílky od žloutků (Vejce by měla mít ideálně pokojovou teplotu).
- Bílky začneme pomalu vyšlehávat a přidáváme cukr.
- Do tuhého sněhu z bílků postupně zašleháme žloutky a nakonec vmícháme prosáté kakao.
- Těsto si rovnoměrně rozdělíme do 2 kulatých pečících forem nebo do jedné a potom korpus rozkrojíme.
- Upečeme v troubě předehřáté na 180°C cca 20 minut. Upečení vyzkoušíme klasickým testem se špejlí a dáme ho vychladnout.
- Mezitím si připravíme krém. Ve velké míse vyšleháme smetanu. Spojíme si spolu mascarpone a tvaroh a postupně je ke šlehačce vmícháme. Vznikne nám krém, který dáme ztuhnout do lednice pro snadnější nanášení.
- Vychladlé korpusy rozpůlíme, na každý rovnoměrně naneseme ovocný džem a krém. Krém naneseme i na boky a vršek. Boky můžeme ozdobit pomocí cukrářského sáčku a nebo jen uhladit krém nožem.
- Na vršek korpusu naneseme oslazený tvaroh. Ozdobíme ovocem a jedlými květy.
- Dáme do lednice ztuhnout alespoň na 4 hodiny.