Jarní hráškový hummus

Jednoduchý a typicky jarní recept je tu…

Co si připravit?

  • 100 g vařené cizrny (může být mražená)
  • 100 g mladého mraženého hrášku
  • 2 lžičky pasty tahini
  • 1 stroužek česneku – možno vynechat
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • špetka čerstvě umletého pepře
  • sůl

Jak na to?

  1. Hrášek a cizrnu (pokud je mražená) vložíme do hrnce, zalijeme vroucí vodou a povaříme 1-2 minuty.
  2. Scedíme.
  3. Do mixeru vložíme cizrnu a hrášek, přidáme zbytek surovin, dle potřeby nalijeme trochu vody (nebo oleje) a rozmixujeme na jemný hummus.
  4. Dochutíme pepřem a solí popř. mletým římským kmínem.

TIP:
Můžeme servírovat na sucho opečených topinkách nebo si do něj namáčet tortillové chipsy.
Můžete posypat řeřichou, sezamem a ředkvičkami.

A máte připraveno…

Videorecept najdete tu: