Bezlepkový kakaový dort s ovocem

Přirozeně bezlepkový dort s krémem a čerstvým ovocem.
BOŽSKÉ, co víc dodat… Komu ho uděláte na narozeniny Vy?
Dort je hotový jedna dvě a garantuju, že se na oslavě moc neohřeje  🙂 .

Co nakoupit?

Kakaový korpus:
  • 10 ks vajec
  • 5 PL třtinového cukru
  • 10 PL kakaa
Krém:
  • domácí jahodový nebo jakýkoliv jiný ovocný džem
  • 250 g mascarpone
  • 250 g tvarohu v kostce
  • 250g smetany ke šlehání
Na dozdobení:
  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • sladidlo – cukr, sirup nebo cokoli jiného
  • čerstvé ovoce
  • jedlé květy

Jak na to?

  • Nejprve oddělíme do velké mísy bílky od žloutků (Vejce by měla mít ideálně pokojovou teplotu).
  • Bílky začneme pomalu vyšlehávat a přidáváme cukr.
  • Do tuhého sněhu z bílků postupně zašleháme žloutky a nakonec vmícháme prosáté kakao.
  • Těsto si rovnoměrně rozdělíme do 2 kulatých pečících forem nebo do jedné a potom korpus rozkrojíme.
  • Upečeme v troubě předehřáté na 180°C cca 20 minut. Upečení vyzkoušíme klasickým testem se špejlí a dáme ho vychladnout.
  • Mezitím si připravíme krém. Ve velké míse vyšleháme smetanu. Spojíme si spolu mascarpone a tvaroh a postupně je ke šlehačce vmícháme. Vznikne nám krém, který dáme ztuhnout do lednice pro snadnější nanášení.
  • Vychladlé korpusy rozpůlíme, na každý rovnoměrně naneseme ovocný džem a krém. Krém naneseme i na boky a vršek. Boky můžeme ozdobit pomocí cukrářského sáčku a nebo jen uhladit krém nožem.
  • Na vršek korpusu naneseme oslazený tvaroh. Ozdobíme ovocem a jedlými květy.
  • Dáme do lednice ztuhnout alespoň na 4 hodiny.
Přejeme šťastné oslavence…

bezlepkovy dort1

Martina Vrbická

Martina Vrbická

Martina je zdravá kuchtička, lektorka VAŘME JINAK, milovnice dobrého zdravého jídla a nemilovnice doplňků stravy.
Člověk, který něco ví o kvalitě a bezpečnosti potravin a z toho vychází.
Jejím mottem je: "Změna životního stylu nemusí být dřina a odříkání. Berme změny s radostí."

Více o Martině najdete sekci O MNĚ.
Martina Vrbická

Napsat komentář