V dalším kroku, jak děti rostou a učí se, můžete postoupit k vaření ve vodě a s vodou.
3. KROK – Vaření ve vodě
Vyberte takový recept, aby děti nemusely hrnec slévat. Aby mohly nechat hrnec na plotýnce a jen si vylovit děrovanou lžící nebo cedníkem uvařené jídlo. Případně vybírejte jídla, u kterých se tekutina neslívá vůbec, protože se stane součástí jídla.
Na rozdíl od přípravy jídla v pánvi je pro děti bezpečnější, když mají hrnec s horkou vodou nebo s horkou tekutinou umístěný na zadní plotýnce, i kdyby si měly kvůli tomu přisunout stoličku ke sporáku. Pokud by se hrnec převrátil, zvrhne se nejprve na plotýnku a vy stihnete zachránit situaci. U dušených jídel to klidně může znamenat, že použijete nejprve přední a potom zadní plotýnku.
Pro tyto účely se skvěle hodí polévky.
Jestli chcete inspiraci mám tu pár receptů: superrychlá dýňová polévka, rajčatová polévka, rychlá polévka z červené čočky.