Polévka z červené čočky je dneska už skoro klasika.
Mě hlavně baví tím, jak je rychlá a jednoduchá. Zkuste ji taky.
Co budeme potřebovat (2 – 3 porce):
– 100 g červené čočky
– 1 cibule – nakrájená na kostičky
– 1 stroužek česneku – na kostičky
– 3 lžíce olivového nebo řepkového oleje na tepelnou úpravu
– 1 mrkev – nakrájená na kostičky
– 2 jarní cibulky – na kousky
– 1 plechovka loupaných rajčat (složení: jen rajčata v rajčatové šťávě)
– 1 l zeleninového vývaru (malou zkratku uděláte BIO zeleninovým bujónem Würtzl)
– oregáno – ideálně čerstvé
– dochucení: bazalka, sůl
Nejprve propereme červenou čočku na cedníku a necháme ji chvilku okapat.
Mezitím si nakrájíme česnek a cibuli a dáme je osmahnout chvilku na olej (jen doskolvata).
Po chvilce přidáme nakrájenou mrkev a restujeme ji asi 5 minut.
Pak přidáme čočku, kterou osmahneme tak, aby bylo každé zrníčko obalené v oleji.
Přidáme rajčata, vývar a oregáno.
Vaříme spolu přibližně 15 minut, dokud není čočka měkká.
Potom dochutíme už jen solí a bazalkou, už nevaříme. Jen jíme a jíme…
Dobrou chuť
Vaše Vrbička