Tohle je ideální recept, když přijdete z práce a chcete uvařit něco rychlého a zdravého.
Do tohohle receptu jsem se zamilovala, protože nesnáším chuťový „ocásek“ pohanky… a tady není vůbec cítit.
Je to zdravá rychlovka z pár surovin, které najdete určitě doma.
Co si připravit?
- 100 g loupané pohanky (koupíte i v supermarketu, většinou v 500 g sáčku)
- 1 PL olivového oleje
- půl větší cibule – nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku
- 100 g žampiónů
- hrst polníčku nebo rukoly
- sůl, pepř
- možno přidat: strouhaný parmezán
Jak na to?
- Pohanku dáme vařit do hrnce s vroucí vodou. Vodu osolíme a přidáme do ní stroužek česneku. Vaříme ji do měkka asi 15 minut. Pak slijeme.
- Mezitím v pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Když zesklovatí, přidáme na plátky nakrájené žampióny a chvilku restujeme.
- Přidáme pohanku, dosolíme, opepříme. Necháme prohřát
- Na závěr můžeme přidat polníček nebo rukolu, už nevaříme.
- Moc dobré je posypat pohankoto jemně nastrouhaným sýrem, ale můžete ho i vynechat.
A zdravá rychlá dobrota je na světě…