Pohanka se žampióny

Tohle je ideální recept, když přijdete z práce a chcete uvařit něco rychlého a zdravého.
Do tohohle receptu jsem se zamilovala, protože nesnáším chuťový „ocásek“ pohanky… a tady není vůbec cítit.
Je to zdravá rychlovka z pár surovin, které najdete určitě doma.

Co si připravit?

  • 100 g loupané pohanky (koupíte i v supermarketu, většinou v 500 g sáčku)
  • 1 PL olivového oleje
  • půl větší cibule – nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g žampiónů
  • hrst polníčku nebo rukoly
  • sůl, pepř
  • možno přidat: strouhaný parmezán

Jak na to?

  1. Pohanku dáme vařit do hrnce s vroucí vodou. Vodu osolíme a přidáme do ní stroužek česneku. Vaříme ji do měkka asi 15 minut. Pak slijeme.
  2. Mezitím v pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  3. Když zesklovatí, přidáme na plátky nakrájené žampióny a chvilku restujeme.
  4. Přidáme pohanku, dosolíme, opepříme. Necháme prohřát
  5. Na závěr můžeme přidat polníček nebo rukolu, už nevaříme.
  6. Moc dobré je posypat pohankoto jemně nastrouhaným sýrem, ale můžete ho i vynechat.

A zdravá rychlá dobrota je na světě…

IMG_1993

 

Martina Vrbická

Martina Vrbická

Martina je zdravá kuchtička, lektorka VAŘME JINAK, milovnice dobrého zdravého jídla a nemilovnice doplňků stravy.
Člověk, který něco ví o kvalitě a bezpečnosti potravin a z toho vychází.
Jejím mottem je: "Změna životního stylu nemusí být dřina a odříkání. Berme změny s radostí."

Více o Martině najdete sekci O MNĚ.
Martina Vrbická

Napsat komentář