Rýžové nudle s křupavou zeleninou

Mám tu pro Vás další rychlý zdravý recept bez masa.
Pokud chcete vyzkoušet rýžové nudle. A navíc ve fajn kombinaci s křupavou zeleninou, pak je tenhle recept pro Vás. Další zdravá rychlá večeře…


Co si připravit (na 2 porce)?

– 1 uzené tofu
– 2 PL sladké papriky
– 100 g rýžových nudlí
– 1 mrkev
– ½ hlávky brokolice
– 8 PL slunečnicových semínek nebo ořechů (kešu, arašídy nebo mandle)
– 3 PL sójové omáčky
– olej vhodný na smažení – arašídový nebo řepkový
– pepř

Jak na to?

 Brokolici rozdělíme na růžičky. Dáme vařit vodu. Brokolici vkládáme až do vroucí vody a vaříme cca 10 minut. Vylovíme ji a vodu použijeme na vaření nudlí.
Mezitím si nakrájíme tofu na kostičky a posypeme mletou paprikou.
 Rýžové nudle vaříme ve vroucí vodě podle návodu (moje byly hotové za 2 minuty).
 Na pánvi si nejprve nasucho osmažíme slunečnicová semínka, pak je dáme z pánve stranou.
 Rozpálíme si olej a orestujeme na něm napařenou brokolici.
 Pak přidáme tofu a plátky mrkve, ze kterých jsme vytvořili proužky pomocí škrabky.
 Podlijeme trošku vodou a po 2 minutách přidáme rýžové nudle.
 Směs lehce opepříme a přidáme 3 lžíce sójové omáčky, díky které už nemusíme používat další sůl.
 Nakonec posypeme slunečnicovými semínky.

Dobrou křupavou chuť 
Vaše Vrbička

20170201_183224

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.