Ideální lehká večeře? Polentové burgříky

Co nakoupit pro 2 jedlíky?

– 200 g instantní polenty (instantní kukuřičná kaše)IMG_1668
– 1 l vody nebo zeleninového vývaru,
– 1 malou cuketu
– 2 rajčata,
– 1 mozzarellu
– 1 stroužek česneku
– 1 snítku čerstvého rozmarýnu
– olivový olej vhodný na smažení

Jak na to?

 Polentu připravíme podle návodu na obale – moje se vsypávala do vroucí osolené vody a za 3 minuty z ní byla taková hustá kaše (přisypávejte ji opravdu postupně, ať se neudělají hrudky).
 Rozetřeme ji na plech asi v centimetrové vrstvě (nebojte se jako já – po vychladnutí se krásně odlepí).
 Cuketu nakrájíme na kolečka, mírně posolíme a necháme 10 minut vypotit. Pak přebytečnou vodu odsajeme ubrouskem. A osmahneme ji na pánvi.
 Rajčata nakrájíme na větší kousky.
 Nejprve na oleji orestujeme nadrobno nasekaný česnek, přidáme rajčata a nasekaný rozmarýn. Směs krátce osmahneme a stáhneme z ohně.
 Mozzarellu nakrájíme na plátky.
 Teď je čas na polentu – ze zchladlé polenty vykrojíme kolečka a opečeme je dokřupava na pánvi i sem se bude hodit troška oleje.
 Nakonec můžeme plátky mírně osolit.
  A můžeme začít skládat burger.
  Polentová kolečka nám udělají „housku“ a ostatní poskládáme na sebe. Já skládala vrstvy cuketa, mozzarella, rajčatová směs.
 Navrch dáme druhý plátek polenty a můžeme si pochutnávat.

Dobrou chuť
Vaše Vrbička

IMG_1686

Martina Vrbická

Martina Vrbická

Martina je zdravá kuchtička, lektorka VAŘME JINAK, milovnice dobrého zdravého jídla a nemilovnice doplňků stravy.
Člověk, který něco ví o kvalitě a bezpečnosti potravin a z toho vychází.
Jejím mottem je: "Změna životního stylu nemusí být dřina a odříkání. Berme změny s radostí."

Více o Martině najdete sekci O MNĚ.
Martina Vrbická

Napsat komentář