Jedu na veganské vlně 🙂 … dokonce i moje Chia by si dala tuhle plněnou cuketu.
Co si připravit?
– 4 menší cukety
– 1 lžíce olivového oleje
– 1 lžíce sójové omáčky
Náplň:
– 150 g červené čočky
– 1/2 nakrájené cibule (na kostky)
– 2 nakrájené stroužky česneku (na plátky)
– 50 g namletých vlašských ořechů
– 1 lžička nakrájených datlí
– 1 lžíce řepkového oleje
– nasekaný tymián podle chuti
– sůl
- Připravíme si náplň: Uvaříme čočku.
- Předehřejeme si troubu na 200 °C.
- Na oleji osmahneme cibuli a česnek.
- Z cuket odkrojte konce a podélně je rozřízněte. Lžičkou vydlabejte dužninu (já jsem malou část přidala do náplně, zbytek si schovejte na jiný recept, přidejte jen trošku jinak bude směs moc tekutá).
- V misce smícháme olej se sójovou omáčkou a potřeme jím vnitřek cuket. Zapečeme 15 minut v předehřáté troubě.
- Po uvaření z čočky případně slijeme přebytečnou vodu. Přidáme zbylé suroviny. Rozmixujeme v mixéru dohladka.
- Směsí plníme vydlabané cukety. Dáme na 10 minut zapéct.
- Podáváme se zeleninovým salátem.
Dobrou chuť
Vaše Martina