OCHUTNÁVKA Z VEGAN PIKNIKU – MRKVOVÝ DIP

Zkuste tenhle jednoduchý mrkvový dip. Výborně se hodí k namáčení zeleniny nebo opečeného pečiva.

Co si připravit?

– 5 velkých oloupaných mrkví
– 1/2 hrnku nasucho opražených slunečnicových semínek
– 2 lžičky kvalitního oleje
– 1 stroužek rozmačkaného česneku
– 1 lžíce šťávy z citrónu
– ochucení: sůl, (může být i kari, kurkuma, kmín,co máte rádi?)

Jak na to?

  1. Mrkve nakrájíme na cca 1 cm silné kousky.
  2. V hrnci přivedeme vodu k varu, přihodíme mrkev. Vaříme ji do měkka (cca 10 minut). Pak vodu slijeme a necháme vychladnout.
  3. V misce smícháme všechny ingredience a rozmixujeme v mixéru do hladka.
  4. Můžete dochutit solí, pepřem, kořením a citrónovou šťávu.
  5. Ideální je nechat dip 30 minut odpočinout v lednici.

Já k němu přidala lněnky ? (recept: http://varmejinak.cz/2016/05/02/lnenky-zdrava-svacinka-nejen-na-vylet/

Dobrou chuť
Vaše Martina

IMG_1002

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.