Sezóna dýní je v plném proudu, co však s nimi?
Vyzkoušejte tyto těstoviny, které chutnají výborně a omáčka je opravdu jemná a krémová.
Co si připravit (na 4 porce)?
- 500 g dýně Hokkaidó
- 500 g těstovin ideálně celozrnných
- 150 g paloučku nebo lučiny
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička soli
- 1/2 ČL mletého pepře
- balkánský sýr
Jak na to?
- Dýni omyjeme (nemusíme loupat), zbavíme semínek a nakrájíme na menší kousky.
- Upečeme ji v troubě do změknutí.
- Těstoviny uvaříme ve vroucí, osolené vodě doměkka. Potom je scedíme (pár lžic vody si schováme).
- Uvařenou dýni dáme do mixéru spolu s krémovým sýrem, 3-5 lžícemi vody z těstovin, česnekem a kořením. A rozmixujeme dohladka.
- Uvařené těstoviny smícháme s dýňovou omáčkou a dosolíme podle chuti.
- Přesuneme je do zapékací misky(já ani nepodlévala ani nevymazávala, ale záleží na misce) a nadrobíme na ně balkánský sýr.
- Necháme zapéct – na 180 st.C cca 15 minut (do zezlátnutí sýra).
A máme hotovo…
Tohle jídlo je fajn oběd díky doplnění bílkovin sýry, déle zasytí.