Zapečené těstoviny s dýňovou omáčkou

Sezóna dýní je v plném proudu, co však s nimi?
Vyzkoušejte tyto těstoviny, které chutnají výborně a omáčka je opravdu jemná a krémová. 

Co si připravit (na 4 porce)? 

  • 500 g dýně Hokkaidó
  • 500 g těstovin ideálně celozrnných
  • 150 g paloučku nebo lučiny
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1/2 ČL mletého pepře
  • balkánský sýr

Jak na to?

  1. Dýni omyjeme (nemusíme loupat), zbavíme semínek a nakrájíme na menší kousky.
  2. Upečeme ji v troubě do změknutí.
  3. Těstoviny uvaříme ve vroucí, osolené vodě doměkka. Potom je scedíme (pár lžic vody si schováme).
  4. Uvařenou dýni dáme do mixéru spolu s krémovým sýrem, 3-5 lžícemi vody z těstovin, česnekem a kořením. A rozmixujeme dohladka.
  5. Uvařené těstoviny smícháme s dýňovou omáčkou a dosolíme podle chuti.
  6. Přesuneme je do zapékací misky(já ani nepodlévala ani nevymazávala, ale záleží na misce) a nadrobíme na ně balkánský sýr.
  7. Necháme zapéct – na 180 st.C cca 15 minut (do zezlátnutí sýra).

A máme hotovo…

Tohle jídlo je fajn oběd díky doplnění bílkovin sýry, déle zasytí.