Tarhoňa se zeleninou a sýrem Gretiki

V tomhle teple se vám určitě bude hodit recept na něco lehčího a rychlého… co třeba opečená zelenina se sýrem Gretiki (alternativa sýra Halloumi) a těstovinou tarhoňou?

Co si připravit (na 2 velké porce)?

– 250 g sýra Gretiki nebo Halloumi (= 1 balení)
– 1 velká červená paprika – na větší kousky nakrájená
– 6 menších žampiónů – na plátky
– 1 cibuli – na kostičky
– 1 stroužek česneku
– čerstvé oregano nebo tymián
– 2 lžíce řepkového oleje
– sůl a pepř
– 150 g tarhoni (těstoviny)

Jak na to?

1. Dáme vařit těstoviny.
2. Na pánvi na oleji nejprve osmahneme cibuli.
3. Přidáme papriku, žampiony a prolisovaný česnek. Ke konci přidáme čerstvou bylinku. A osmahneme do měkka.
4. Zeleninu vyjmeme z pánve. Do křupava osmahneme sýr (já ho ničím neochucovala).
5. Osmahnutou zeleninu podáváme s tarhoňou a nahoru přidáme sýr.

Co v tomhle horku obědváte vy?