Originální servírování dipu „Medvěd“

MEDVĚD jako originální servírování dipu… zkuste ho?

Co si připravit?

– 550 g špaldové mouky a trochu na posypání – ½ hladké špaldové + ½ hladké celozrnné špaldové
– 200 ml vody
– 200 ml mléka
– 30 ml řepkového oleje
– 20 g kypřícího prášku do pečiva
– 1 čajová lžička soli

Dohotovení:
– oblíbený dip
– zelenina – třeba mrkev, okurka, paprika atd.

Jak na to?

  1. V míse smícháme špaldové mouky, kypřící prášek a sůl.
  2. Pak přidáme vodu, mléko, olej a vypracujeme hladké těsto.
  3. Mísu zakryjeme čistou utěrkou nebo potravinovou fólií a necháme 15 minut odpočinout.
  4. V mezičase vyložíme plech pečícím papírem a troubu předehřejeme na 200°C.
  5. Pracovní plochu mírně poprášíme moukou a těsto na ní vyklopíme.
  6. Nyní přijde na řadu tvarování medvěda – vytvoříme bochánky – 1 velký bochánek na tělo, 2 střední na nohy, 2 malé na ruce, 2 malé na uši, 1 malý na čumák.
  7. Když se těsto bude lepit, můžeme ruce potřít trochou oleje.
  8. Poskládáme vše k sobě a vytvoříme na plechu medvěda.
  9. Vše pomašlujeme rozšlehaným vejcem. Vtlačíme oči a čumák (3 rozinky).
  10. Do velkého bochánku na tělo uděláme prohlubeň – miska na dip. Do té dáme alobal zatížený třeba fazolemi nebo čočkou.
  11. Pečení trvá přibližně 25 minut na 200°C.
  12. Odstraníme alobalovou mističku. Medvěda necháme vychladnout.
  13. Připravíme libovolný dip a dáme ho do prohlubně v břiše medvěda.
  14. Po stranách medvěda obložíme tyčinkami různé zeleniny – třeba mrkev, okurka, paprika atd.
Vyzkoušejte…