Jahodové knedlíky ze špaldové mouky

Sezóna jahod je v plném proudu … ideální čas uvařit jahodové knedlíčky a to ještě o trošku zdravěji.
Garantuju, že se všem budou dělat boule za ušima ?.

Co si připravit?

  • 1 měkký tvaroh  – ideálně ten v alobalu, ale s vaničkovým to také zvládnete
  • 1 vejce – ideálně od šťastných slepiček
  • 200 g špaldové mouky – já použila celozrnnou z Lidlu
  • špetka soli
  • cca 20 jahod – očištěných, omytých a okapaných

na servírování:

  • tvaroh na strouhání
  • med
  • zakysaná smetana nebo jogurt
  • cokoliv máte na knedlíky rádi

Jak na to? 

  1. Tvaroh, špetku soli a vejce spolu promícháme.
  2. Pak postupně přisypáváme mouku.  A vytvoříme mírně lepivé těsto. Nepřidáváme  mouky zbytečně moc, protože čím méně mouky, tím lepší struktura knedlíků. Takže já ho nechávám mírně patlavé.
  3. Varianta pro patlálky:
    Těsto rozdělíme na pravidelné kousky (velikost, podle velikosti jahody), z nich uděláme placičku, do které zabalíme jahodu.
    Varianta pro rychlíky:
    Těsto vyválíme na plát a rozkrájíme na čtverce podle velikosti jahod. Pokud se těsto lepí pomoučíme ho. Do každého kousku vložíme jahodu (špičkou nahoru) a zabalíme ji do něj.
  4. Knedlíky vaříme 5-8 minut ve vroucí vodě (3 minuty po tom, co vyplavou na hladinu).
  5. Vyndaváme je děrovanou naběračkou…a podáváme... s tvarohem, jogurtem nebo se zakysanou smetanou…prostě se vším, co máme rádi.

Pochlubíte se boulemi za ušima? ? 

AA0A48A0-7758-4AAD-BC28-8592D69D7DA3

Martina Vrbická

Martina Vrbická

Martina je zdravá kuchtička, lektorka VAŘME JINAK, milovnice dobrého zdravého jídla a nemilovnice doplňků stravy.
Člověk, který něco ví o kvalitě a bezpečnosti potravin a z toho vychází.
Jejím mottem je: "Změna životního stylu nemusí být dřina a odříkání. Berme změny s radostí."

Více o Martině najdete sekci O MNĚ.
Martina Vrbická

Latest posts by Martina Vrbická (see all)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.