Zeleninové mini nákypy

Tyhle zeleninové mini nákypy jsou super zdravou svačinkou na cesty a nejen na ně.
Navíc využijete sezónní zeleninu – cuketu i dýni. 

Co si připravit?

  • 1/4 větší dýně Hokkaidó
  • 1 malá cuketa nebo část velké
  • 200 g hladké špaldové mouky
  • 1 cibule
  • 100 ml oleje (já používám řepkový)
  • 3 vejce od šťastných slepiček
  • 100 g sýra (gouda, eidam…) nebo uzeného tofu
  • sůl
  • česnek – možno vynechat

Jak na to? 

  1. Dýni důkladně omyjeme (nemusíme loupat), vyjmeme semínka a nahrubo ji nastrouháme.
  2. To samé uděláme i s cuketou.
  3. Cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme k zelenině.
  4. Sýr najemno nastrouháme.
  5. Z zelenině přidáme zbytek surovin a důkladně promícháme.
  6. Navrstvíme do silikonových formiček – srdíčka, zvířátka, brumíci cokoli máte. Mírně upěchujeme.
  7. Pečeme na 180 st.C cca 30 minut.

TIP:
Klidně můžete upéct i v koláčové formě.