Tyhle zeleninové mini nákypy jsou super zdravou svačinkou na cesty a nejen na ně.
Navíc využijete sezónní zeleninu – cuketu i dýni.
Co si připravit?
- 1/4 větší dýně Hokkaidó
- 1 malá cuketa nebo část velké
- 200 g hladké špaldové mouky
- 1 cibule
- 100 ml oleje (já používám řepkový)
- 3 vejce od šťastných slepiček
- 100 g sýra (gouda, eidam…) nebo uzeného tofu
- sůl
- česnek – možno vynechat
Jak na to?
- Dýni důkladně omyjeme (nemusíme loupat), vyjmeme semínka a nahrubo ji nastrouháme.
- To samé uděláme i s cuketou.
- Cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme k zelenině.
- Sýr najemno nastrouháme.
- Z zelenině přidáme zbytek surovin a důkladně promícháme.
- Navrstvíme do silikonových formiček – srdíčka, zvířátka, brumíci cokoli máte. Mírně upěchujeme.
- Pečeme na 180 st.C cca 30 minut.
TIP:
Klidně můžete upéct i v koláčové formě.