Ani v zimě bychom neměli zapomínat na saláty a kombinace kozího sýra a červené řepy v medové marinádě je prostě božská… olizuju se ještě teď.
Navíc díky cizrně dobře zasytí, a tak je ideální třeba jako zdravá večeře.
Co si připravit (pro 1 mlsouna)?
Marináda
- 3 PL olivového oleje
- 2 PL medu nebo agávového sirupu
- 1 PL jablečného octa nebo balsamica
Co dál…
- 1 předvařená červená řepa (prodávají v supermarketech u zeleniny zavařené v sáčku)
- 1 hrst čerstvého špenátu (listy) nebo polníčku
- 1 hrst cizrny (v suchém stavu nebo už uvařená v konzervě) – pokud chcete cizrnu vařit (věřte, že na tom není nic složitého a ani to moc dlouho netrvá, je nutné ji ale den předem namočit do vody)
- Kozí sýr – měkký, tvarohový
Jak na to?
- Připravíme si marinádu – smícháme všechny suroviny na marinádu v misce a pořádně je spolu promícháme. Můžeme dochutit solí.
- Řepu nakrájíme na tenké plátky.
- Naložíme ji do marinády – 30 minut nebo déle.
- Dáme vařit cizrnu – slejeme vodu, ve které se máčela. Vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou.
- Vaříme ji cca 20 minut do mírného změknutí (aby držela svůj tvar).
- Opereme si salát a necháme ho pořádně okapat.
- Do misky dáme dospod špenátové nebo polníčkové listy, přidáme marinovanou řepu i s marinádou. Posypeme cizrnou a rozdrobeným kozím sýrem.