Máme tu pro Vás jeden luštěninový recept s vůní dálek. Mňam 😛 .
Ideální večeře hotová za chviličku, navíc ho uvaříte v jednom hrnci.
Co nakoupit?
- 2 PL řepkového oleje
- 1 cibule – nakrájená nadrobno
- 3 ČL červené papriky nebo koření garam masala
- 1 sáček červené kari pasty (já ji kupuji v Albertu)
- 2 stroužky česneku – prolisované
- 800 ml zeleninového vývaru nebo vody
- 2 ČL najemno nastrouhaného zázvoru
- 1/2 chilli papričky – nakrájené nadrobno – nemusí být
- 400 g červené čočky
- 2 rajčata – nakrájená na kousky
- 1 hrst slunečnicových semínek
- 2 PL chia semínek
- 4 PL čerstvého koriandru – nemusí být
- příloha: ideálně rýže
Jak na to?
- V hrnci rozehřejeme olej a opečeme na něm dozlatova cibuli.
- Přidáme koření, kari pastu, česnek a ještě tak 1 minutu opékáme, aby se vše rozvonělo.
- Přilijeme vývar nebo vodu.
- Přidáme zázvor, chilli papričku, čočku, slunečnicová semínka a rajčata.
- Přivedeme k varu. Pak stáhneme oheň a vaříme ještě asi 15 minut do změknutí čočky.
- Osolíme, vmícháme chia semínka a koriandr.
- Podávejte s rýží, která výborně srazí pálivost.