Mám další tip na zdravou rychlou bezmasou večeři.
Spojení rajčat a mozarelly mě nepřestává bavit.
Co nakoupit na 4 porce?
Česnekové máslo:
- 2 PL másla nebo ghí (můžete použít i olej)
- 2 stroužky česneku
- 1 PL čerstvé hladkolisté petrželky – najemno nasekat
Houby:
- 4 velké Portobello žampiony bez nožičky (já je koupila v Lidlu)
- 1 čerstvá mozzarella – nakrájená na tenké kousky
- 3 velká soudková rajčata nebo 9 cherry nebo švestková rajčátka – nakrájená na plátky
- čerstvá bazalka nasekaná nahrubo (já použila pažitku)
Glazé:
- 1/4 hrnku balzamikového octa
- 2 PL třtinového cukru
Jak na to?
- Předehřejeme troubu na nevyjšší teplotu v nastavení gril (u mě 200 st.C).
- Nejprve si připravíme česnekové máslo. V malém rendlíčku na mírném plameni, rozpustíme máslo, přidáme prolisovaný česnek a petrželku. Už nevaříme.
Máslem potřeme klobouček. Když zbyde pokapeme i vnitřek. Klobouk pomazanou stranou položíme na plech vyložený pečícím papírem. - Dáme na 5 minut zapéct.
- Mezitím si na plátky nakrájíme rajče a na kousky mozzarellu.
- Do každého kloboučku rozdělíme plátky mozzarelly a rajčat a grilujte v troubě až sýr zezlátne (asi 8 minut).
- Mezitím si připravíme glazé. Smícháme cukr a balzamikový ocet v malém rendlíčku. Na vyšším plameni ho přivedeme k varu.
Oheň zmírníme a necháme 5–8 minut vařit, až směs zhoustne a zredukuje se. - Po upečení posypeme houby bazalkou, pokapeme olejem a glazé. Případně osolíme.