Plněné portobello ala caprese

Mám další tip na zdravou rychlou bezmasou večeři.
Spojení rajčat a mozarelly mě nepřestává bavit.

Co nakoupit na 4 porce?

Česnekové máslo:
  • 2 PL másla nebo ghí (můžete použít i olej)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 PL čerstvé hladkolisté petrželky – najemno nasekat
Houby:
  • 4 velké Portobello žampiony bez nožičky (já je koupila v Lidlu)
  • 1 čerstvá mozzarella – nakrájená na tenké kousky
  • 3 velká soudková rajčata nebo 9 cherry nebo švestková rajčátka – nakrájená na plátky
  • čerstvá bazalka nasekaná nahrubo (já použila pažitku)
Glazé:
  • 1/4 hrnku balzamikového octa
  • 2 PL třtinového cukru

Jak na to?

  • Předehřejeme troubu na nevyjšší teplotu v nastavení gril (u mě 200 st.C).
  • Nejprve si připravíme česnekové máslo. V malém rendlíčku na mírném plameni, rozpustíme máslo, přidáme prolisovaný česnek a petrželku. Už nevaříme.
    Máslem potřeme klobouček. Když zbyde pokapeme i vnitřek. Klobouk pomazanou stranou položíme na plech vyložený pečícím papírem.
  • Dáme na 5 minut zapéct.
  • Mezitím si na plátky nakrájíme rajče a na kousky mozzarellu.
  • Do každého kloboučku rozdělíme plátky mozzarelly a rajčat a grilujte v troubě až sýr zezlátne (asi 8 minut).
  • Mezitím si připravíme glazé. Smícháme cukr a balzamikový ocet v malém rendlíčku. Na vyšším plameni ho přivedeme k varu.
    Oheň zmírníme a necháme 5–8 minut vařit, až směs zhoustne a zredukuje se.
  • Po upečení posypeme houby bazalkou, pokapeme olejem a glazé. Případně osolíme.
A máme hotovo…dobrou chuť
IMG_1928
19415865_304617246663985_498503096_n
screen4

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.