5 snadných rad pro úspěch

Pár jednoduchými radami můžete snadno dosáhnout svého cíle. Jak na to?
5 rad, se kterými to půjde jedna radost…

5 snadných rad JAK SE NALADIT NA ÚSPĚCH:

1. Nalaďte se na pozitivní vlnu

Hubnutí nemusí znamenat stres, trápení a hlad. „Přepněte si knoflík v hlavě“ a začněte ho vnímat jako něco, co zlepší Váše zdraví, kondici a dodá Vám sebevědomí.

Hubnutí začíná od hlavy – a to je holý fakt, pokud myslíte pozitivně určitě dosáhnete svého cíle.

2. Přesvědčte sami sebe

Abychom uspěli, musíme na mozek začít působit jinak. Motivací! Stačí si uvědomit, že hubnete sami pro sebe a pro lepší pocity.
Každý den můžete vidět své drobné pokroky – najednou se nezadýcháte při svižnější vycházce se psem, doběhnete tramvaj, cítíte se sebevědoměji apod.

3. Těšte se na novinky

Abychom mozek změnami příliš nevyděsili, je třeba ho stále držet ve střehu, stále mu dodávat další zajímavé impulsy. Objevujte nové chutě nebo začněte hledat nové parťáky na cvičení. Hlavní je vnímat změnu kladně a zařazovat ji pozvolna.

4. Věnujte více času plánování

Naplánujte si v neděli večer, co budete vařit celý týden, takto Vás tak snadno nepřekvapí nedostatek zdravých surovin.

5. Připravte se na rychlé zdravé vaření

Usnadněte si práci a připravte si předem potraviny pro rychlejší večerní vaření:

  • Když už dáváte maso do mrazáku, rozdělte ho na jednotlivé porce, abyste vždy rozmrazili jen tolik, kolik opravdu použijete.
  • Využijte suroviny pro „bleskové“ vaření – například kuskus, je levný, skvěle chutná a je hotový za pár minut.
  • Mějte doma různé druhy těstovin, ze kterých vykouzlíte chutné zdravé jídlo během chvilky – můžete je přidat do polévky, udělat z nich salát, zamíchat je s omáčkou nebo je zapéct v troubě.
  • Mějte po ruce kuřecí prsní řízky – kuřecí maso výborným zdrojem bílkovin s minimem tuků a připravuje se tak snadno.
  • Bílý jogurt se vždy hodí – ať už na rychlou zdravou svačinku nebo třeba do zálivky na salát. Můžete ho zkombinovat skoro se vším – s ovesnými vločkami, ořechy, ovocem.
  • Slunečnicová a dýňová semínka, ořechy a spol. doplní nudný salát o křupavost.
  • Mražená zelenina – je samozřejmé, že nejlepší je jíst zeleninu čerstvou. Ne vždy se to ale poštěstí. Proto je dobré mít v mrazničce „železnou zásobu“ mražené zeleniny, která je pořád lepší než žádná zelenina.
  • Sýr cottage – nudí už Vás pečivo s máslem a sýrem nebo šunkou? Není divu. Zkuste sýr cottage, můžete ho připravit nasladko i naslano.
  • Zásobte svou spíž některými konzervami – kupte si konzervy s tuňákem ve vlastní šťávě, konzervované fazole nebo loupaná rajčata a máte suroviny na rychlou zdravou večeři po ruce.

Jedna fintička navíc 

Do ledničky, spíže nebo skříně na potraviny dejte zdravé suroviny do výše očí, sáhnete tak po nich mnohem snadněji než po nezdravých.

Kterou radu vyzkoušíte Vy?
Podělte se se mnou v komentářích…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.