Marcipánové kuličky (vegan, bez lepku)

Už se nám ty Vánoce pomalu blíží…nechcete péct?
 
Tak zkuste tyhle NEPEČENÉ MARCIPÁNOVÉ KULIČKY (vegan, bez lepku).
Chutnají luxusně, navíc jich nesníte tolik, protože dost zasytí.

Co si připravit?

  • 2 hrnky loupaných mandlí (můžete i mandlovou mouku)
  • 2-3 lžíce javorového sirupu (nebo medu)
  • 1-2 lžíce vody
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu (možno vynechat)
na polevu:
  • 30 g tmavé čokolády
  • 1 lžičku kokosového oleje

Jak na to?

  1. Do mixéru dáme mandle (nebo mandlovou mouku). Přidáme sirup (med) a vodu – začneme se 2 lžícemi sirupu (medu) a 1 lžící vody.
  2. Všechny suroviny rozmixujeme dohladka.
  3. Pokud je hmota moc tuhá přidáme další lžíci vody.
  4. Ze vzniklé hmoty tvarujeme kuličky.
  5. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se lžičkou kokosového oleje.
  6. Kuličky v ní obalíme. Necháme je ztuhnout (třeba na alobalu).
  7. Uložíme je alespoň na 3 hodiny do lednice, aby dostatečně ztuhly.
A už můžete uzobávat 😁.
 
TIP:
Pokud chcete v kuličkách zvýšit množství bílkovin, přisypte do marcipánové hmoty 1/2 odměrky vanilkového proteinu.
 
Jaké nepečené cukroví letos plánujete vy?