Raw čokoládový dort (vegan)

Tento dort je super hlavně pokud hostíte nějaké nemilovníky nebo alergiky a na živočišné produkty… ale pochutnají si na něm všichni.

Je ideální na léto, kdy chceme jíst svěží dezerty.

Jak na to?

Korpus:

  • 300 g datlí – namočené předem
  • 160 g kešu ořechů
  • 150 g kokosu
  • 30 g kakaa
  • špetka soli

Krém:

  • 2 plechovky kokosového mléka – dát předem dejte do ledničky
  • 100 g kešu ořechů – namočit předem
  • 150 g čokolády
  • 5 pl sirupu
  • špetka soli

+ 2 balení borůvek

Jak na to (větší dortová forma)?

Korpus:

  1. Kešu ořechy a kokos rozmixujeme.
  2. Do mixéru přidáme kakao, sůl, datle a  cca 6 lžic vody.
  3. Rozmixujeme na pastu a natlačte do dortové formy – doporučuji dát na dno pečící papír.
  4. Na korpus nasypeme borůvky (nějaké si schováme na ozdobu).

Krém:

  1. Den předem si namočíme kešu ořechy a plechovku s kokosovým mlékem dáme do lednice (dnem vzhůru).
  2. Druhý den z kešu ořechů vylijeme vodu, z plechovky vybereme pouze tuhou část a rozmixujeme.
  3. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a společně se špetkou soli a sirupem přidáme do mixéru.
  4. Rozmixujeme na hladký krém, ten nalijeme na korpus.
  5. V lednici necháme chladit alespoň 3 hodiny.
  6. Poté můžeme dozdobit například borůvkami, čokoládou a mátou.