Tento dort je super hlavně pokud hostíte nějaké nemilovníky nebo alergiky a na živočišné produkty… ale pochutnají si na něm všichni.
Je ideální na léto, kdy chceme jíst svěží dezerty.
Jak na to?
Korpus:
- 300 g datlí – namočené předem
- 160 g kešu ořechů
- 150 g kokosu
- 30 g kakaa
- špetka soli
Krém:
- 2 plechovky kokosového mléka – dát předem dejte do ledničky
- 100 g kešu ořechů – namočit předem
- 150 g čokolády
- 5 pl sirupu
- špetka soli
+ 2 balení borůvek
Jak na to (větší dortová forma)?
Korpus:
- Kešu ořechy a kokos rozmixujeme.
- Do mixéru přidáme kakao, sůl, datle a cca 6 lžic vody.
- Rozmixujeme na pastu a natlačte do dortové formy – doporučuji dát na dno pečící papír.
- Na korpus nasypeme borůvky (nějaké si schováme na ozdobu).
Krém:
- Den předem si namočíme kešu ořechy a plechovku s kokosovým mlékem dáme do lednice (dnem vzhůru).
- Druhý den z kešu ořechů vylijeme vodu, z plechovky vybereme pouze tuhou část a rozmixujeme.
- Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a společně se špetkou soli a sirupem přidáme do mixéru.
- Rozmixujeme na hladký krém, ten nalijeme na korpus.
- V lednici necháme chladit alespoň 3 hodiny.
- Poté můžeme dozdobit například borůvkami, čokoládou a mátou.