Co si připravit BALKÁNSKÝ SÝR DOMA? Příprava trvá jen chvilku…
Má to hned dvě výhody:
✅ výrazně méně tuku (balkánský sýr má 18 g tuku/100 g, tvaroh 0,8 g tuku/100 g)
✅ ovlivníte jeho slanost
Co si připravit?
– tvrdý tvaroh (nejvýhodnější cena je v Lidlu)
– voda
– sůl
– uzavíratelná miska
Jak na to?
1. Vytvoříme nálev – 17 g soli na 0,5 litru vody spolu chvilku povaříme. Tento poměr odpovídá slanosti kupovaného sýra.
2. Nálev necháme úplně vychladnout.
3. Tvaroh vložíme do uzavíratelné misky a zalijeme osolenou vodou tak, aby byl úplně potopený.
3. Misku pevně uzavřete a nechte v lednici týden uležet.
Pak už můžete používat podle přání… třeba do salátů.
Tady recept najdete na videu: