Dýňová roláda

Další dýňový recept nasladko je tu.

Okouzlíte s ním nejednu návštěvu.

Co si připravit (na 1 roládu)?

Těsto:

  • 150 g špaldové celozrnné mouky
  • 1 ČL jedlé sody
  • 1 ČL kypřicího prášku bez fosfátů
  • 1 PL skořice
  • 50 g třtinového cukru
  • 3 vejce od šťastných slepiček
  • 300 g dýňového pyré (upečená Hokkaido dýně, rozmixovaná s troškou vody)

Náplň:

  • 1 vanička měkkého tvarohu
  • 1 – 2 balení tvarohu v alobalu
  • 3 PL medu nebo javorového sirupu

Jak na to?

  1. Troubu předehřejeme na 180°C a mezitím si připravíme těsto.
  2. V jedné míse smícháme všechny suché ingredience: špaldovou mouku, jedlou sodu, kypřící prášek, skořici.
  3. V druhé míse prošleháme vejce s cukrem a přidáme dýňové pyré. Ještě prošleháme ručním šlehačem.
  4. Smícháme suché a tekuté suroviny do sebe a vytvoříme krásné těsto na roládu.
  5. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem.
  6. Nebojte se ho rozetřít po celé délce plechu. Na tuto roládu potřebujeme opravdu tenké ale přesto krásně nadýchané těsto.
  7. Dáme do trouby na cca 10 – 12 minut. Propečenost vyzkoušíme špejlí.
  8. Těsto opatrně překlopíme na čistou utěrku. A sloupneme papír. Poté těsto zarolujeme spolu s utěrkou.
  9. Těsto necháme vychladnout zabalené v utěrce na mřížce.
  10. Mezitím si připravíme náplň.
  11. Ručním šlehačem zpracujeme tvarohy se sladidlem.
  12. Utěrku rozbalíme a na těsto navrstvíme náplň.
  13. Na závěr zabalíme těsto jako předtím s utěrkou – ale teď už bez ní.
  14. Roládu zabalíme ještě do potravinové fólie.
  15. Dáme chladit do lednice cca na 2 hodiny nebo přes noc.
Dobrou dýňovou chuť…

Video: