Jáhlový dezert nejen pro děti (od 1 roku)

Jáhly jsou výborná a výživná surovina. Ale co s ní v kuchyni :).
Co třeba zdravý dezert nejen pro děti?

Co si připravit na 4 porce?

  • 100 g jáhel
  • 150 g bílého jogurtu
  • 150 g měkkého tvarohu
  • 2 lžíce javorového sirupu
  •  ovoce

Jak na to?

  1. Jáhly dvakrát spaříme horkou vodou přes cedník a dáme je vařit (můžeme použít vodu nebo mléko i rostlinné mléko). Poměry jáhly x tekutina: na jeden díl jáhel použijte 2 až 2,5 dílů tekutiny.
  2. Jakmile jsou jáhly uvařené (trvá to cca 20 minut), smícháme je s jogurtem, tvarohem a sirupem.
  3. Přesuneme do misek, přidáme libovolné ovoce (např. rozvařené ovoce nebo čerstvé ovoce).

Tento dezert je dobrý jak teplý, tak i studený.

Můžeme podávat jako svačinku, ale také jako snídani.

Nebojte se o děti: 

  • Jáhly jsou jako základní potravina vhodná pro nejmenší děti už od začátku přikrmování.
  • Takže dezert klidně nabídněte už i ročním dětem.