Zkoušeli jste někdy jiným způsobem využít chleba? Třeba na polévku?
Suroviny:
- 2 krajíce chleba
- mrkev
- celer
- petržel
- cibule
- řepkový olej
- hovězí vývar nebo voda
- 1 vejce
- 1-2 stroužky česneku
- pepř, sůl
- majoránka nebo libeček
Jak na to?
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- Střídu chleba nakrájíme na kostičky.
- Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo.
- V hrnci na oleji orestujeme cibuli, potom zeleninu, přidáme nakrájený chleba a osmažíme do zlata.
- Zalijeme vývarem nebo vodou, osolíme, opepříme a povaříme cca 15 minut.
- Přidáme prolisovaný česnek a majoránku.
- Vidličkou rozkvedláme vejce, krátce provaříme.
- Dochutíme dle potřeby.
Tip:
Před přidáním vejce můžete polévku rozmixovat.
Před přidáním vejce můžete polévku rozmixovat.