Balkánský sýr s minimem tuku

Co si připravit BALKÁNSKÝ SÝR DOMA? Příprava trvá jen chvilku…

Má to hned dvě výhody:
✅ výrazně méně tuku (balkánský sýr má 18 g tuku/100 g, tvaroh 0,8 g tuku/100 g)
✅ ovlivníte jeho slanost

Co si připravit?

– tvrdý tvaroh (nejvýhodnější cena je v Lidlu)
– voda
– sůl
– uzavíratelná miska

Jak na to?

1. Vytvoříme nálev – 17 g soli na 0,5 litru vody spolu chvilku povaříme. Tento poměr odpovídá slanosti kupovaného sýra.
2. Nálev necháme úplně vychladnout.
3. Tvaroh vložíme do uzavíratelné misky a zalijeme osolenou vodou tak, aby byl úplně potopený.
3. Misku pevně uzavřete a nechte v lednici týden uležet.

Pak už můžete používat podle přání… třeba do salátů.

Tady recept najdete na videu: