Kdy jindy než teď se hodí využít sezónní ovoce na nějakou sladkou dobrotu. U nás tentokrát vyhrál domácí rybíz a meruňky, ale úplně stejně můžete použít jakékoli jiné ovoce.
Potom budete už jen sledovat ruce ochutnávačů 🙂 .
Co si připravit?
- 240 g špaldové mouky
- 220 g polohrubé mouky
- 60 g bramborového škrobu
- 100 g třtinového cukru (podle kyselosti ovoce, ke kyselejšímu rybízu přidejte ještě 30 – 50 g cukru)
- 1 prášek do pečiva bez fosfátů
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 100 ml oleje – já používám řepkový
- 500 ml mléka – kravské nebo jakékoli rostlinné
- 1 čajová lžička jablečného octa
+ olej a kokos nebo mouku na vymazání a vysypání plechu nebo pečící papír
Jak na to?
- Předehřejeme si troubu na 200 °C.
- Plech vytřeme olejem a vysypeme kokosem nebo moukou, případně použijeme pečící papír.
- V jedné míse smícháme všechny suché suroviny.
- V druhé míse smícháme všechny mokré suroviny.
- Mokré suroviny vmícháme do suchých a vše spolu promícháme.
- Těsto vylijeme na předem vysypaný plech.
- Ozdobíme ho ovocem dle chuti (já jsem použila rybíz a meruňky nakrájené na menší kousky).
- Dáme péct na 200 °C přibližně 25-30 minut.
A máme hotovo.
Věřím, že všem ochutnávačům bude chutnat.