Bublanina ze špaldové mouky s ovocem

Kdy jindy než teď se hodí využít sezónní ovoce na nějakou sladkou dobrotu. U nás tentokrát vyhrál domácí rybíz a meruňky, ale úplně stejně můžete použít jakékoli jiné ovoce.

Potom budete už jen sledovat ruce ochutnávačů 🙂 .

Co si připravit?

  • 240 g špaldové mouky
  • 220 g polohrubé mouky
  • 60 g bramborového škrobu
  • 100 g třtinového cukru (podle kyselosti ovoce, ke kyselejšímu rybízu přidejte ještě 30 – 50 g cukru)
  • 1 prášek do pečiva bez fosfátů
  • 1 čajová lžička jedlé sody
  • 100 ml oleje – já používám řepkový
  • 500 ml mléka – kravské nebo jakékoli rostlinné
  • 1 čajová lžička jablečného octa
    + olej a kokos nebo mouku na vymazání a vysypání plechu nebo pečící papír

Jak na to? 

  1. Předehřejeme si troubu na 200 °C.
  2. Plech vytřeme olejem a vysypeme kokosem nebo moukou, případně použijeme pečící papír.
  3. V jedné míse smícháme všechny suché suroviny.
  4. V druhé míse smícháme všechny mokré suroviny.
  5. Mokré suroviny vmícháme do suchých a vše spolu promícháme.
  6. Těsto vylijeme na předem vysypaný plech.
  7. Ozdobíme ho ovocem dle chuti (já jsem použila rybíz a meruňky nakrájené na menší kousky).
  8. Dáme péct na 200 °C přibližně 25-30 minut.

A máme hotovo.
Věřím, že všem ochutnávačům bude chutnat.

Martina Vrbická

Martina Vrbická

Martina je zdravá kuchtička, lektorka VAŘME JINAK, milovnice dobrého zdravého jídla a nemilovnice doplňků stravy.
Člověk, který něco ví o kvalitě a bezpečnosti potravin a z toho vychází.
Jejím mottem je: "Změna životního stylu nemusí být dřina a odříkání. Berme změny s radostí."

Více o Martině najdete sekci O MNĚ.
Martina Vrbická

Latest posts by Martina Vrbická (see all)