První masový recept na tomto webu je na světě :).
Opravdová rychlovka na večeři nebo oběd. Navíc je s výborným lososem v netradiční kombinaci s těstovinami.
Moje návštěva se oblizovala až za ušima ;-).
Co nakoupit?
- 400 g těstovin (já použila casarecce, ale výborně se hodí třeba penne)
- sůl, pepř
- 1 PL řepkového oleje
- 1 PL olivového oleje na pokapání
- 1 filet z lososa nebo zbylý pečený losos
- 150 g rukoly nebo polníčku
- 1 kelímek zakysané smetany nebo jogurtu
- kůra z půlky chemicky neošetřeného citrónu – nemusí být
Jak na to?
- Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě.
- Mezitím v pánvi rozpálíme řepkový olej, a pak na něm pět minut z každé strany opečeme lososa nebo pokud jako v mém případě máte zbytky upečeného lososa jen prohřejeme.
- Osolíme ho a opepříme.
- Lehce zchladlého lososa natrháme na kousky.
- Těstoviny scedíme, prokapeme olivovým olejem, osolíme a smícháme je s lososem, zakysanou smetanou a citronovou kůrou.
- Rukolu předáme naposled.