Pudinkový dort s jahodovým želé

Tenhle dort je trošku složitější, ale určitě ho taky zvládnete. .. a oslavenci bude určitě chutnat.
 Korpus:
– 3 zralé banány
– 1 jablko
– 100 ml mléka (třeba kokosového, mandlového nebo kravského)
– 2 vejce od šťastných slepiček
– 150 g mouky – já použila celozrnnou špaldovou, ale klidně můžete použít třeba rýžovou
– 2 PL karobu nebo holanského kakaa
– 1 ČL kypřícího prášku bez fosfátů nebo vinného kamene

Krém:
– 2 vanilkové pudinky – já koupila výborný pudink BIO bezlepkový s pravou vanilkou od Amylonu… to je dobrota i bez dortu 🙂
– 1 l mléka (rostlinné nebo kravské)
– 2 tvarohy ve vaničce
– něco na oslazení – med, sirup, popř. vanilkový cukr

Horní vrstva:
500 g zmražených jahod
2 balíčky rostlinného dortového želé (2×7 g, já ho měla od výrobce BIOVEGAN)

Jak na to?

 Korpus: Banány a jablko rozmixujeme s mlékem. Pak přidáme další ingredience.
Dáme do vymazané a vysypané dortové formy.
Pečeme na 200°C cca 30 minut. Necháme vychladnout.
 Krém: Uvaříme pudinky podle návodu.
Ještě teplý pudink vlejeme do tvarohu a dosladíme podle chuti. Krém nalijeme na vychladlý korpus.
 Želé: Jahody necháme rozmrznout. Pak je rozmixujeme. Společně s vodou nám budou tvořit tekutinu na přípravu želé. To připravíme podle návodu. Vlažné želé nalijeme na krém a necháme zatuhnout.
 Ozdobíme dle fantazie. A můžeme jít gratulovat

dort2-1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.