Tak tahle pomazánka se mnou jela na VEGAN piknik 🙂, takže je VEGAN.
Suroviny
– 1 cibule
– trocha řepkového oleje
– 100 g ovesných vloček (ideálně jemné nebo si je umelte na menší)
– 1 tofu
– 4 lžíce lahůdkového droždí
– 100 g slunečnicových semínek
– 1 lžíce kvalitní sójové omáčky
– lžička kari
– lžička drceného kmínu
– dle chuti pepř, sůl
Na pánvi na troše oleje osmahneme na jemno nakrájenou cibuli, poté přidáme kari a kmín. Orestujeme (tím zvýrazníme chuť koření).
Přisypeme ovesné vločky, promícháme a zalijeme vodou – vodu přiléváme postupně podle toho, jak moc vločky nabudou. Mícháme přibližně 10 minut – do změknutí vloček. Poslední vodu nenecháme úplně vyvařit.
Mezitím si nasucho opražíme slunečnicová semínka.
Tofu na jemno nastrouháme a přidáme k vločkám. Chvilku prohřejeme. Pak stáhneme z plamene a vmícháme lahůdkové droždí a sójovou omáčku, dochutíme solí a pepřem.
V mixéru nejprve rozmixujeme semínka, pak přidáme směs z pánve. Chvilku promixujeme. Případně dochutíme.
A máme hotovo…
Dobrou chuť
Vaše Vrbička