Už jste zkoušeli jiné pesto než to bazalkové? Já jsem se vrhla na rukolové. Použité kešu oříšky svou nasládlostí trochu vyváží štiplavost rukoly a česneku.
Můžete ho vyzkoušet s těstovinami nebo na opečené toastíky.
Co si připravit (cca 1 sklenička)?
- 4 hrsti rukoly (cca 1 balení) – pořádně ji propláchneme a necháme oschnout
- cca 4 lžíce olivového oleje
- kešu ořechy (podle vaší chuti, já použila 2 hrsti kešu zlomků)
- česnek
- sůl
- může být: trocha bazalky, citrónová nebo limetková šťáva
Jak na to?
- Oříšky opražíme nasucho na pánvi. A dáme je zchladnout.
- Do mixéru (klidně může být i tyčový) dáme nejprve ořechy. Ty pomixujeme.
- Pak přidáme rukolu, olej, malý stroužek česneku a sůl (případně bazalku, citrónovou šťávu). A znovu rozmixujeme.
Pesto uchovávejte v ledničce, ideálně na povrchu zalité olejem. Má využití třeba do těstovin nebo na toastíky.
Něco navíc: Toastíky s pestem
Co si připravit?
- pečivo, nejlépe celozrnné
- zralá rajčata
- mozzarella
- rukolové pesto
Jak na to?
- Bagety nakrájíme na plátky a nasucho je opečeme v topinkovači.
- Natřeme na ně pesto a ozdobíme rajčaty a mozzarellou.
A máte můžete si křoupat…