Rajčatová polévka podle Jamieho Olivera

Výbornou rajčatovou polévku podle Jamieho Olivera jsem už jednou zkoušela a dopadla výborně.
Recept jsem ale někde zaratila, tak jsem ji dneska zkusila po paměti a dopadla supr :).
Zkuste ji i Vy. Může být nateplo i nastudeno.

Co přidat do nákupního seznamu?

  • 1,5 kg rajčat (nejlepší je kombinace větších s pár cherry rajčátky)
  • drcená rajčata
  • čerstvá bazalka
  • 4 PL balzamikového octa (pokud nemáte použijte jiný druh)
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • olivový olej
  • třtinový cukr, sůl, pepř
  • zjemnění: zakysaná smetana

Jak na to?

Rajčata dáme na plech, zakapeme olivovým olejem a přidáme na plátky nakrájený česnek. Větší rajčata rozkrájíme, aby se lépe propekla.
Pečeme cca 20 minut při 200 °C.

Mezitím si nadrobno nakrájíme cibulku a zesklovatíme ji na trošce oleje. K cibuli pak přidáme ocet a cukr a necháme zredukovat na polovinu.

Upečená rajčata i česnek vhodíme do hrnce. Přidáme drcená rajčata. Vše rozmixujeme na hladký krém a chvilku povaříme. Bazalku posekáme a přidáme do hotové polévky. Dochutíme podle Vaší chuti.

Můj tip:
Výborné je doplnit polévku zakysanou smetanou, která chuť zjemní.

DSC_0721.1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.