Další dezert u kterého se nemusíte bát o linii.
Kombinace mrkvového těsta a tvarohové peřinky je chuťově opravdu supr.
Co připsat na svůj nákupní seznam?
Těsto (do dortové formy)
- 100 g nasekaných vlašských ořechů
- 350 g hladké mouky (pšeničná nebo špaldová) promíchaná se 3 lžičkami kypřicího prášku (ideálně bezfosfátový)
- 2 ČL mleté skořice
- 1 ČL jedlé sody
- 350 g třtinového cukru
- 2 hrsti rozinek
- 4 oškrábané mrkve nastrouhané nahrubo (přidejte nebo uberte podle toho jaký jsme mrkvožrouti 🙂
- 200 ml řepkového oleje (= 1 hrníček)
- 2 vejce
- 1 měkký tvaroh
- 4 PL mléka
Peřinka:
- 1 měkký tvaroh ve vaničce
- 1 tvaroh v kostce
- 1 vanilkový cukr
- moučkový cukr – podle chuti
Jak na to?
Mouku, skořici a jedlou sodu smícháme v misce. Vmícháme cukr, rozinky, nasekané ořechy a mrkev.
Vyšleháme dohromady olej, vejce a mléko. Nalijeme k suchým ingrediencím. Promícháme. Přidáme tvaroh.
Předehřejeme si troubu na 200°C.
Dortovou formu vymažeme olejem a vysypeme moukou nebo použijeme pečící papír.
Těsto vlijeme do formy.
Pečeme na 200°C asi 30 minut.
Po vyndání z trouby necháme mrkváček pořádně vystydnout a přikryjeme ho peřinkou.
Peřinku vytvoříme smícháním tvarohů a cukrů podle chuti.
Nahoru posypeme nasekanými ořechy. A MÁME HOTOVO… 😉
Dort dejte do ledničky a pak servírujte svým hostům. Určitě budou nadšení.
Dejte vědět jak chutnal 😉