Mrkváček s tvarohovou peřinkou

Mrkvový dort s tvarohem nahoře plné ořechů

Další dezert u kterého se nemusíte bát o linii.
Kombinace mrkvového těsta a tvarohové peřinky je chuťově opravdu supr.

Co připsat na svůj nákupní seznam?

Těsto (do dortové formy)

  • 100 g nasekaných vlašských ořechů
  • 350 g hladké mouky (pšeničná nebo špaldová) promíchaná se 3 lžičkami kypřicího prášku (ideálně bezfosfátový)
  • 2 ČL mleté skořice
  • 1 ČL jedlé sody
  • 350 g třtinového cukru
  • 2 hrsti rozinek
  • 4 oškrábané mrkve nastrouhané nahrubo (přidejte nebo uberte podle toho jaký jsme mrkvožrouti 🙂
  • 200 ml řepkového oleje (= 1 hrníček)
  • 2 vejce
  • 1 měkký tvaroh
  • 4 PL mléka

Peřinka:

  • 1 měkký tvaroh ve vaničce
  • 1 tvaroh v kostce
  • 1 vanilkový cukr
  • moučkový cukr – podle chuti

Jak na to?

Mouku, skořici a jedlou sodu smícháme v misce. Vmícháme cukr, rozinky, nasekané ořechy a mrkev.

Vyšleháme dohromady olej, vejce a mléko. Nalijeme k suchým ingrediencím. Promícháme. Přidáme tvaroh.

Předehřejeme si troubu na 200°C.

Dortovou formu vymažeme olejem a vysypeme moukou nebo použijeme pečící papír.

Těsto vlijeme do formy.

Pečeme na 200°C asi 30 minut.

Po vyndání z trouby necháme mrkváček pořádně vystydnout a přikryjeme ho peřinkou.

Peřinku vytvoříme smícháním tvarohů a cukrů podle chuti.

Nahoru posypeme nasekanými ořechy. A MÁME HOTOVO… 😉 

Dort dejte do ledničky a pak servírujte svým hostům. Určitě budou nadšení.  

Dejte vědět jak chutnal  😉 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.