Další dýňový recept nasladko je tu.
Okouzlíte s ním nejednu návštěvu.
Co si připravit (na 1 roládu)?
Těsto:
- 150 g špaldové celozrnné mouky
- 1 ČL jedlé sody
- 1 ČL kypřicího prášku bez fosfátů
- 1 PL skořice
- 50 g třtinového cukru
- 3 vejce od šťastných slepiček
- 300 g dýňového pyré (upečená Hokkaido dýně, rozmixovaná s troškou vody)
Náplň:
- 1 vanička měkkého tvarohu
- 1 – 2 balení tvarohu v alobalu
- 3 PL medu nebo javorového sirupu
Jak na to?
- Troubu předehřejeme na 180°C a mezitím si připravíme těsto.
- V jedné míse smícháme všechny suché ingredience: špaldovou mouku, jedlou sodu, kypřící prášek, skořici.
- V druhé míse prošleháme vejce s cukrem a přidáme dýňové pyré. Ještě prošleháme ručním šlehačem.
- Smícháme suché a tekuté suroviny do sebe a vytvoříme krásné těsto na roládu.
- Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem.
- Nebojte se ho rozetřít po celé délce plechu. Na tuto roládu potřebujeme opravdu tenké ale přesto krásně nadýchané těsto.
- Dáme do trouby na cca 10 – 12 minut. Propečenost vyzkoušíme špejlí.
- Těsto opatrně překlopíme na čistou utěrku. A sloupneme papír. Poté těsto zarolujeme spolu s utěrkou.
- Těsto necháme vychladnout zabalené v utěrce na mřížce.
- Mezitím si připravíme náplň.
- Ručním šlehačem zpracujeme tvarohy se sladidlem.
- Utěrku rozbalíme a na těsto navrstvíme náplň.
- Na závěr zabalíme těsto jako předtím s utěrkou – ale teď už bez ní.
- Roládu zabalíme ještě do potravinové fólie.
- Dáme chladit do lednice cca na 2 hodiny nebo přes noc.
Dobrou dýňovou chuť…
Video: