Máte dostatek cherry rajčátek a chcete si je schovat na podzimní mlsání?
Tuhle dobrotu můžete mlsat jen tak nebo je použijte na toasty, do salátů nebo na těstoviny.
Co si připravit?
- zralá cherry rajčata (jakýkoli druh)
- stroužky česneku – na plátky nakrájené
- olivový olej – ideálně extra panenský
- sůl
Jak na to?
1. Rajčata rozřízneme na půlky.
2. Vložíme je na plech s pečícím papírem.
3. Každé rajče osolíme.
4. Sušíme v troubě nejprve na 180 ˚C 30 minut, pak snížíme teplotu na 140 ˚C a sušíme dalších 30 minut. Nakonec snížíme teplotu na 100 ˚C a sušíme posledních 30 minut.
5. Usušená rajčata vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
6. Do předem vyvařených sklenic naskládáme rajčata společně s na plátky nakrájeným česnekem.
7. Na závěr vše zalijeme olivovým olejem, aby bylo vše ponořeno.
TIP:
Před pečením můžete rajčata ještě okořenit sušenou bazalkou.
Do oleje můžete přidat i čerstvé bylinky (pozor ale potom na trvanlivost).
Tak jak si na nich smlsnete?