Jablečný crumble zdravěji

Crumble zdravěji

Léto se nám blíží a byl by hřích si nepřipravit fajn ovocnou křupavou dobrotu… CRUMBLE, což je koláč s nejrůznějším ovocem ukrytým pod křupavou drobenkou, ta moje je z různých druhů VLOČEK.

Co si připravit (na 1 zapékací misku):

  • 700 g jablek – asi 4 jablka
  • 1 lžička mleté skořice
  • 100 g směsi vloček (já ji kupuju v Lidlu) nebo ovesných vloček
  • 40 g kokosového oleje – rozpuštěného
  • 40 g javorového sirupu nebo jiného
  • velká hrst mandlových plátků

Jak na to?

  1. Jablka nakrájíme na kousky (já je neloupu),
  2. Dáme je do  zapékací misky, posypeme skořicí a podlijeme 3 lžícemi vody.
  3. Pečeme je v troubě vyhřáté na 180ºC na 10 minut.
  4. Mezitím smícháme vločky s kokosovým olejem a sirupem.
  5. Touto směsí posypeme pečená jablka. Pak pečeme ještě 20 minut.
  6. Nakonec navrch nasypeme nasekané oříšky nebo plátky. A pečeme ještě 10 minut do křupava.

A je to…máme hotovo ?

IMG_1153

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.