Obrácený jablečný koláč

Další rychlovkový recept je tu.
Navíc je bez bílého cukru, mouky a když použijete bezlepkové ovesné vločky může být i bezlepkový.

Co vytáhnout ze spíže?

  • 200 g rozemletých ovesných vloček (existují i bezlepkové ovesné vločky, koupíte je ve zdravé výživě)
  • 3 šťastná vejce
  • 1 banán
  • 1 PL medu
  • skořice
  • 200 g bílého jogurtu
  • 30 g másla
  • 4 – 5 jablek
  • 1 PL rozinek nebo sušených brusinek

Jak na to?

  1. Oloupaná jablka nakrájíme na tenké měsíčky.
  2. Na pánvi rozehřejeme máslo, po rozpuštění k němu přidáme med. A mícháme dokud směs nezačne tmavnout.
  3. Přidáme jablíčka a skořici a ve směsi je jakoby „obalíme“.  Opékáme asi minutu a stáhneme z ohně.
  4. Mezitím v misce rozmixujeme vejce s banánem.
  5. Přidáme jogurt, pomleté ovesné vločky.
  6. Úplně nakonec přidáme rozinky nebo brusinky.
  7. Kulatou formu vymažeme máslem.
  8. Na dno nalijeme směs s jablky. Pěkně jí rozprostřeme po celém dně.
  9. Vše zalijeme těstem.
  10. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 30 minut.

Koláč necháme vychladnout a podáváme ho s jogurtem.

Přejeme dobrou chuť ?
Martina a Chia

IMG-20170604-WA0009.1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.