Další dobrota hotová jedna dvě.
Vykouzlíte ji z pár surovin, které určitě doma najdete.
Co si připravit?
– 2 cibule – nakrájené na kostičky
– řepkový olej
– 1/2 balíčku mraženého nebo čerstvého špenátu (200 g)
– 300 g rýže na rizoto nebo basmati
– 0,5 l zeleninového vývaru nebo vody
– parmazán (můžete klidně nahradit lahůdkovým droždím nebo rostlinným parmazánem z oříšků)
– ochucení: sůl, pepř, bylinky
Jak na to?
V hrnci rozehřejeme dvě lžíce oleje a necháme na něm zesklovatět část cibule.
Pak vsypeme propláchnutou rýži. Osolíme, 5 minut spolu opékáme.
Zalijeme horkým vývarem nebo vodou.
Zamícháme, zprudka přivedeme k varu, pak ztlumíme a necháme vařit ještě 15 – 20 minut. Až se všechna voda vypaří a na povrchu rýže se tvoří takové „dírky“, je hotová.
Mezitím v pánvi osmahneme na lžíci oleje zbytek pokrájené cibule a nakonec přidáme špenát(mražený jen rozmrazíme, čerstvý spaříme a pokrájíme). Osolíme a krátce podusíme.
Nakonec vmícháme rýži
Na talíři posypeme parmazánem.
Nechte si chutnat
Vaše Vrbička