Špenátové rizoto

Další dobrota hotová jedna dvě.
Vykouzlíte ji z pár surovin, které určitě doma najdete.

Co si připravit?

– 2 cibule – nakrájené na kostičky
– řepkový olej
– 1/2 balíčku mraženého nebo čerstvého špenátu (200 g)
– 300 g rýže na rizoto nebo basmati
– 0,5 l zeleninového vývaru nebo vody
– parmazán (můžete klidně nahradit lahůdkovým droždím nebo rostlinným parmazánem z oříšků)
– ochucení: sůl, pepř, bylinky

Jak na to?

 V hrnci rozehřejeme dvě lžíce oleje a necháme na něm zesklovatět část cibule.
 Pak vsypeme propláchnutou rýži. Osolíme, 5 minut spolu opékáme.
 Zalijeme horkým vývarem nebo vodou.
Zamícháme, zprudka přivedeme k varu, pak ztlumíme a necháme vařit ještě 15 – 20 minut. Až se všechna voda vypaří a na povrchu rýže se tvoří takové „dírky“, je hotová.
 Mezitím v pánvi osmahneme na lžíci oleje zbytek pokrájené cibule a nakonec přidáme špenát(mražený jen rozmrazíme, čerstvý spaříme a pokrájíme). Osolíme a krátce podusíme.
 Nakonec vmícháme rýži
 Na talíři posypeme parmazánem.

Nechte si chutnat
Vaše Vrbička16995950_1731564853735078_8935078211600336791_n

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.